Rob Verhofstad stelt zich voor

Iedere nieuwsbrief stelt een commissielid zichzelf voor aan de lezer. Deze keer is het de beurt aan Rob Verhofstad. Wellicht kent u Rob in zijn hoedanigheid als lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, of heeft u hem tijdens het seminar Gedragscode Hoger Onderwijs ontmoet.

Rob VerhofstadAan het begin van elk hogeschooljaar spreek ik de internationale studenten toe die naar de Hanzehogeschool Groningen zijn gekomen. Een sportzaal vol studenten van over de hele wereld. Ik begin met hen te prijzen en bedanken. Te prijzen omdat ze uit hun comfortzone zijn gestapt om de stap te zetten naar een ander land, naar een andere kennisinstelling met al het gedoe dat daarbij komt kijken. Daarna bedank ik ze, omdat ze uit al die hogescholen en universiteiten voor de Hanze kozen. Ik bedank ze omdat internationale studenten ons onderwijs, onze instelling, mooier en beter maken.

In dit licht heb ik ook zitting genomen in de Landelijke Commissie Gedragscode Hoger Onderwijs. Deze commissie ziet erop toe dat internationale studenten goed behandeld en correct bejegend worden voor en tijdens hun verblijf in Nederland.

Ik houd me al jarenlang bezig met internationalisering binnen het hoger onderwijs. Eerst bij de Radboud Universiteit Nijmegen waar ik eerder Politicologie studeerde, en daarna bij de Hanzehogeschool Groningen, waar ik sinds 2015 in het College van Bestuur zit, met onder andere internationalisering in de portefeuille. Sinds enkele jaren zit ik in de Adviesraad van Nuffic en in de bestuurlijke werkgroep internationalisering van de Vereniging Hogescholen.

Ik woon in de kop van Drenthe in het prachtige Drentsche Aa-gebied met mijn vrouw en drie kinderen.